top of page

ROMAN

EEN

Bronzen Uil Publieksprijs 2019 (BE)

Shortlist Hebban Debuutprijs 2019 (NL)​

Publicatiedatum: 10 oktober 2018

LAM.jpg

"Een pracht van een boek. Over hoeveel kracht er in iemand kan zitten, en hoe belangrijk vriendschap is. Hoe je onbegrijpelijke dagen plots toch (bijna?) gaat begrijpen. Over troost. En dat bréngt het ook, troost. LAM is een ode aan de troost en de vriendschap."

- Culture Club, Radio 1

"Ze zuigt je mee in het verhaal, klit je vast aan haar personages tot op het laatste hoofdstuk. Heerlijk, een debuut zo voldragen dat het nauwelijks aanvoelt als een debuut."

- Boekensite.gent

"Ijzersterk en pakkend debuut van de West-Vlaamse singer-songwriter. LAM is een debuut dat je omver blaast."

- Het Laatste Nieuws

"Ze maakt lezend Vlaanderen gelukkig, want LAM is een ge-wel-dig debuut."

- Flair

"Dit boek is een absolute aanrader... Meeslepend, mooi en gevoelig. Bedert schrijft geweldig. Heerlijk debuut!"

- Metro

NOVELLE

EEN

Novelle in opdracht van Te Gek!?

naar aanleiding van hun nieuwe campagne ROES(T), rond verslaving.​

Publicatiedatum: 1 oktober 2020

"Bedert schreef met Bruna een broze novelle die koorddanst op de wankele scheidslijn tussen Laure, het slachtoffer dat is gaan drinken, en Laure, de dader die met haar drinken haar gezin ontwricht.

Een haast poëtisch verhaal waarin ook plaats is voor de schoonheid van onze taal."

- Hebban.nl

Bruna.jpg

"Bedert zet hier als geen ander in 105 pagina's twee karakters, twee innerlijke gevechten neer, allebei geknakt door een trauma, met zo'n fijngevoelige emoties dat je beseft dat je nooit moet oordelen maar trachten te begrijpen."

 

- Boekensite.gent

"Bedert heeft het hoofdpersonage Laure zó raak en rauw uitgewerkt. Ongetwijfeld is dit een verhaal dat mensen herkenning kan geven, troost kan bieden. Hoop schemert aan de horizon."

- Er Las Eens

EEN

BOEKJE

TROOST

Een boek met verdriet én humor. Maar bovenal: een boek vol troost.'

Publicatiedatum: 24 november 2020

hoelang cover front.jpg

Op 17 februari 2019 stierf de man van singer-songwriter en auteur Hannelore Bedert op amper veertigjarige leeftijd aan hartfalen. Hannelore bleef achter met twee jonge kinderen. In de weken en maanden nadat hun leven compleet ondersteboven was gehaald, begon ze te schrijven. Over het leven zonder Stijn, met wie ze bijna vijftien jaar lief en leed had gedeeld. Over het achterblijven met Hoppe en Polly. Over het verdriet en de twijfels, de zorgen en frustraties, maar ook over vriendschap, familie en kleine lichtpuntjes. Over het hartsyndroom waar ook de kinderen drager van zijn. Over heel diep vallen en toch de courage vinden om overeind te krabbelen. Over de heerlijk ontwapenende uitspraken van de kinderen. Over niet nadenken. Over de toekomst en over zoeken naar je identiteit wanneer een deel van je verdwenen lijkt te zijn.

Randall Casaer wist de troost te vatten in wondermooie illustraties.

bottom of page